Special engineering for tile bonding

1.1 Large size vitrified tiles tile bonding

Question 1 What are the main supporting tools for pasting large-sized vitrified tiles?

Answer: The main tools for construction of large-sized vitrified bricks are mixer, mixing bucket, small ash knife, toothed scraper, rubber hammer, level, cross brick card and suction cup.

Question 2 What is the construction process for pasting large-sized vitrified tiles?

Answer: The construction process is:
Clean the base surface (walls, bricks) – stir the tile adhesive – scrape the glue with a special toothed scraper – paste the tiles – fill the gaps and clean them.

Question 3: Can large-sized vitrified tiles with low water absorption be guaranteed not to slip when pasted?

Answer: Use a matching anti-slip enhanced tile adhesive.

Question 4 How to ensure the effective bonding area of the adhesive for large-sized vitrified tiles?

Answer: Use matching adhesive and use combination method for construction and pasting.

Question 5: What are the causes and prevention measures for surface cracking of ceramic tiles after they are installed on the wall?

Answer: The main reasons: 1) The tile adhesive is not flexible enough, so a flexible tile adhesive should be used.
2) The ceramic tile itself has poor strength, so qualified products should be selected.

1.2 Large size thin plate tile bonding

Question 1: What is the construction process for thin plate hanging installation?

Answer 1: The construction process is clean the base surface, stir the tile adhesive, scrape the glue with a special toothed scraper, paste the tiles, (after 24 hours) fill the joints and clean them.
Answer 2: 1) Use chemical fixation method to fix alkali-resistant and anti-rust metal wire on the back of the sheet.
2) Use adhesive to install the sheet.
3) Install the fasteners to the wall, and then secure the metal wire to the fasteners.
4) Install the sheet from bottom to top.

Question 2 What tile adhesive can be used to ensure the safety of large-sized thin boards?

Answer: Use professional C2S1 tile adhesive.

Question 3: How to deal with the deformation of the board surface when pasting the thin board?

Answer: When installing thin plates, it is affected by basic conditions, adhesive performance, construction technology, and thin plate performance. It is easy to deform, and the deformed sheet should be removed and reinstalled.
You can use heavy-duty materials to hold down the deformed parts. And then remove the heavy objects after they are dry. On the wall, wood can be used to support the deformation. And then removed after drying. You can also use quick-drying adhesive to prevent deformation.

Question 4: Due to the relatively large construction area of large thin boards, the tile adhesive is easy to dry out. What solutions can be taken?

Answer: 1) Use the corresponding tile adhesive for pasting. Use a large professional spatula (600mm wide) and a combination method for construction. Two people should cooperate in construction. Which will shorten the construction time and prevent the adhesive surface from being exposed for too long and affecting the bonding strength.
2) Reduce the one-time scraping area of the adhesive and stick it as you scrape.

Question 5: How to ensure the safety of pasting large-sized thin sheets with back net and adhesive?

Answer: 1) If the back net and adhesive-backed sheet are to be firmly bonded, choose an adhesive product that can effectively bond the back net or adhesive-backed sheet.
2) If the back mesh or adhesive is not firmly bonded to the sheet, remove the back mesh or adhesive first and then install the sheet.

Question 6 What are the main supporting tools for thin plate installation?

Answer: The main construction tools for thin plate installation include mixer, mixing barrel, small ash knife, special toothed scraper, rubber hammer, level, cross seam adjustment frame, glass vacuum suction cup, etc.